The project was a clever transformation of a 1950’s bungalow into a good looking 3 bedroomed house. With only a minimal increase to the footprint the property was doubled in size.

Replacing the outer skin gave continuity of materials and a careful choice of tiles blended the masonry, roof and tile hang expertly together.

Initial works were delayed to accommodate bats elsewhere then the use of bat boxes throughout the tile hanging and on the roof enabled a soft approach to the environment.

The interior was completely renovated with new plumbing, electrics, floors, stairs and plastering all being replaced.

The clients (who are keen gardeners) also had the exterior totally revamped leaving a fresh modern house sympathetically nestled amongst a mature garden.

The 1950's bungalow before the build.

...and after