This was a substantial project encompassing x2 extensions and total refurbishment.

Although not listed, the wall surrounding the substantial garden is listed and that gave rise to many restrictions on the style of development.

Colin Taylor, a specialist in the restoration of old buildings, created clever use of existing space whilst blending the new materials with the old.

The old conservatory was demolished to facilitate an extension at the far end for a new kitchen overlooking the back garden.

The main house was extended by over 1.5 metres to create more internal space and the old link between the house and the potting shed was rebuilt to create a majestic entrance lobby.

The focus on this build was to maintain the character of the original building whilst creating a modern functional living area for the family.

The main house was re-roofed using a high end clay tile. Decorative stone was used over the front entrance and a large lantern floods light into that area. The Dorma windows were rebuilt and insulated to modern requirements. The joinery was made to the original specification and the arch window at front of the house was replaced with the same and replicated in the kitchen.

Much of the original timber had to be saved and preservative techniques were used to keep the original together with structural enhancements to make the building safe.

Taking a little over 7 months the project delivered a comprehensive refurbishment using modern and old techniques in tandem.