The brief for this was to build an annexe for the families son.

Stuart Pike at Favonius designed a self-contained 2 bedroomed house annexed to the original and accessible internally via a door on the upstairs landing.

The new build comprised of a living dining area, kitchen, lobby, storage cupboard and downstairs bathroom. Upstairs two sizeable bedrooms and bathroom.

The original house was also extended to the rear and front and rear were landscaped.

Where ever possible the character of the original house was mimicked in the annexe but with the modern addition of underfloor heating downstairs, electric velux windows modern recessed led lamps.

The project took approximately six months from start to finish. New Dimensions fitted all 4 bathrooms, two kitchens and decorated throughout as part of the contract. All downstairs floor finishes were either engineered wooden floating floors or ceramic tiles.

Demolition of old garages

Over site up to DPC

The finished annexe