This project was won as part of a tender process through Favonius in Salisbury. The architect Stuart Pike was commissioned to design a large kitchen extension to the back of the house. The kitchen was to look out over their garden and incorporate a dining area and snug in keeping with todays modern living.

The design incorporated a flat ceiling internally leading to a vaulted ceiling in the extension. This required a significant amount of steel work and temporary suspension of the whole of the back of the building whilst they were inserted.

The shallow pitch on the roof was made possible by a particular slate and it incorporates x3 electrically operated velux to maximise light and ventilation.

The floor has been replaced in the old part of the building and insulated to create a warmer and more heat efficient room.

The completely open space allows for a snug area with TV and sofa so the little ones can be in the room whilst mum prepares supper.

Outside the old lean to roof between the house and the garage was removed to give a cleaner look.

The rear garden sits approx. 1.2 metres below the front of the house and with access limited the rear of the garage was temporarily removed to allow the significant ground works to take place.

New steps, an enlarged patio and new pathway make the outside a much more useful extension of the interior space in the summer.

Aluminium doors and windows and panels were used to contract the house and the soffits were clad with cedar panels.